Koophuis verhuren

Een koophuis verhuren kan op twee manier: u koopt een huis en zet deze in de verhuur of u verhuurt uw te koop staande woning. Als u uw te koop staande woning verhuurt gaat dit via de Leegstandswet. Hiermee kunt u gemakkelijk uw huis verhuren terwijl deze te koop blijft staan. U dient een vergunning aan te vragen bij de gemeente en toestemming te vragen bij uw bank. De vergunning die u krijgt is direct voor 5 jaar geldig en u kunt de huurder snel laten vertrekken als uw woning is verkocht (opzegtermijn is 3 maanden). Een ander voordeel van verhuren via de leegstandswet is dat uw woning niet leeg staat en dus minder gevoelig is voor vandalisme.

Een goed soort huurder voor verhuur via de leegstandswet is een expat. Leegstandswetverhuur is vaak van tijdelijke aard, net zoals het contract van de expat. Het zijn nette, betrouwbare huurders die graag een woning willen in het hogere segment. Expatswoningverhuur.nl heeft veel ervaring met zowel verhuur aan expats als leegstandswetverhuur. Door ons landelijke netwerk wordt u altijd geholpen door een specialist met kennis van de plaatselijke markt. Wij bieden onder andere een gescreende huurder, inspectie van de woning voor en na de huurperiode en een degelijk huurcontract.

Meer informatie of direct uw koophuis verhuren? Neem contact met ons op via het formulieren u krijgt zo spoedig mogelijk reactie.